headershadow

Latest Blogposts

SIERAAD ART FAIR INTERNATIONALER DAN OOIT

Sieraad Art Fair 2013

SIERAAD ART FAIR INTERNATIONALER DAN OOIT

SIERAAD International Jewellery Art Fair, het eerste en enige specifiek op sieraadvormgeving en sieraadkunst gerichte presentatieplatform voor de professioneel opgeleide sieraadkunstenaar. Met een zeer internationaal deelnemersaanbod waardoor de meest veelzijdige en verrassende vormen van sieraadkunst zijn te zien en te koop zijn.

De twaalfde editie van SIERAAD Art Fair (SAF) is de meest internationale editie tot nu toe. SAF is het enige platform in Nederland waar professionele hedendaagse sieraadvormgevers uit binnen- en buitenland hun werk direct en zelf aan de man brengen. SAF wordt ook deze editie weer opgeluisterd door speciale events en spraakmakende presentaties.

Sieraad Art Fair 2013

Astrid Berens en Maarten Bodt begonnen 10 jaar geleden met een beurs voor professionele hedendaagse sieraadkunstenaars in een tennishal in Enschede. Uit GELOOF, HOOP en LIEFDE.GELOOF in een podium waar kunstenaars hun werk zelf aan publiek verkopen. In de HOOP dat steeds meer mensen iets unieks willen omdat dit bij hun persoonlijkheid past en recht doet aan een bijzonder moment in hun leven. Het is de LIEFDE voor deze tak aan de kunstboom die maakt dat elke editie van de beurs SIERAAD Art Fair weer mooier en groter is.

Sieraad Art Fair 2013

Berens was galeriehoudster en Bodt beursorganisator toen ze met kunstbeurs Art Twente publiek in het oosten van het land kennis te lieten maken met galeries die voornamelijk gericht zijn op de Randstad. De beurs SIERAAD begon in 2002 als een try-out in een tennishal in Enschede met 20 deelnemers. Het evenement is via beurshallen in Hengelo en de Rai in Amsterdam doorgegroeid naar de Gashouder van de WesterGasfabriek naar een honderdtal stands met ruim 150 kunstenaars.

“Een internationale sieraadvormgevers! onderscheidend evenement op een onderscheidende locatie. Deze culturele hotspot voelde voor iedereen als thuiskomen. Prachtgebouw: het is SIERAAD in een sieraad,” aldus Bodt. De beurs wordt voortaan begin november gehouden, een maand voor de feestdagen. Er staan ruim 100 stands en er komen ruim 6500 bezoekers. De ruimte inspireert de deelnemers: letterlijk, bijvoorbeeld in de vertaling van de architectuur in een broche en figuurlijk, in de steeds mooiere aankleding van de stands. “Het is een onwijs kleurrijke beurs,” aldus Berens.

Sieraad Art Fair 2013

In een kunstwereldje waarin de toon werd gezet door galeristen en curatoren zijn Berens en Bodt drempelverlagende wegbereiders gebleken van tweerichtingsverkeer. Enerzijds verruimt SIERAAD Art fair met (de groei van) de beurs de mogelijkheden van sieraadkunstenaars om in hun eigen onderhoud te kunnen voorzien. Anderzijds krijgt publiek een kwalitatief hoogstaand, divers en internationaal aanbod op een presenteerblaadje.

Het internationale aspect van SIERAAD Art Fair ziet de bezoeker vooral terug in de grote verscheidenheid aan nationaliteiten onder de deelnemers afkomstig uit onder meer Duitsland, Spanje, België, Frankrijk, Engeland, Korea, Japan, Israël, Argentinië en Finland. SIERAAD Art Fair is voor professioneel opgeleide sieraadkunstenaars de gelegenheid om hun netwerk uit te breiden en unieke draagbare objecten te verkopen aan een in moderne sieraadkunst geïnteresseerd publiek.

Sieraad Art Fair 2013

SIERAAD Art Fair is van eenvoudige presentaties uitgegroeid naar een hoogwaardige evenement waar sieraden in een bijzondere ambiance op een zeer professionele wijze worden gepresenteerd. “Een ontwikkeling om trots op te zijn. Niet enkel voor ons zelf maar zeer zeker ook voor de sieraadkunstenaars die de moed hebben gehad om zich na de vakopleiding tot sieraadkunstenaar zich ook als kleine zelfstandige ondernemer te manifesteren,” aldus Berens en Bodt. “Voor ons als organisatie is het goed te zien dat hard werken en ondernemerschap vruchten afwerpt. Door jaarlijks te investeren hebben we dit voor het overgrote deel met z’n tweeën ontwikkeld tot een evenement dat steeds weer een vierdaags hoogtepunt is voor velen.”

U kunt dit geweldige evenement bezoeken van 7 t/m 10 november. Kijk op de website voor meer informatie.

Sieraad Art Fair 2013

0 reacties op “SIERAAD ART FAIR INTERNATIONALER DAN OOIT

Plaats een reactie


*