headershadow

Latest Blogposts

Jaeger-LeCoultre opent haar eerste boutique in Amsterdam

jeagerAmsterdam, februari 2014 – In samenwerking met Gassan, zal het Zwitserse horlogemerk Jaeger-LeCoultre in het voorjaar van 2014 haar eerste boutique openen in Nederland. De nieuwe boutique is gelegen op een toplocatie aan de P.C. Hooftstraat 102 te Amsterdam en omvat meer dan 100 vierkante meter, verdeeld over twee verdiepingen.

Met deze 62ste Jaeger-LeCoultre boutique wereldwijd zet de Manufacture zijn globale groei in 2014 voort. De boutique zal het prestige van het merk weerspiegelen, dat een breed scala aan mechanische uurwerken in huis heeft; van het kleinste mechanische uurwerk, het Caliber 101, tot de meest gecompliceerde uurwerken met meer dan 1200 onderdelen.

“Nederland is een groeiende markt voor Jaeger-LeCoultre en de eerste boutique is gelegen op een perfecte locatie. In Gassan heeft Jaeger-LeCoultre een uitstekende partner gevonden om dit uitdagende project mee te realiseren.” zegt Frank van IJzendoorn, managing director Benelux & Scandinavië voor Jaeger-LeCoultre.

jeager lecoultre workshop

Ook Benno Leeser, directeur Gassan, is verheugd over de samenwerking: “Wij als Gassan houden al jaren van het merk Jaeger-LeCoultre en zijn dan ook uitermate trots op het feit dat wij deze eerste Jaeger-LeCoultre boutique in de Benelux mogen openen. Wij zijn een familiebedrijf dat staat voor kwaliteit en service op het hoogste niveau. Dit zullen wij ook in de nieuwe boutique gaan waarmaken.”

Jeager leCoultre duometre

De eerste boutique in Nederland heeft een speciale betekenis voor Jaeger-LeCoultre: het is een plek waar gastvrijheid centraal staat voor o.a. liefhebbers en verzamelaars van het merk. Wereldwijd heeft Jaeger-LeCoultre nu boutiques in grote steden waaronder Parijs, Genève, Beijing, Hong Kong, Londen, Shanghai, Milaan, Moskou en Dubai.

jeager lecoultre rendez-vous

Over Jaeger-LeCoultre 
Sinds 1833 is Jaeger-LeCoultre een toonaangevende speler in de geschiedenis van de horlogerie. Op het moment dat de Zwitserse horloge industrie nog vanuit huis werd beoefend, besloten Antoine LeCoultre en zijn zoon Elie alle expertises op het gebied van Haute Horlogerie onder één dak samen te voegen. LeCoultre & Cie werd op die manier de eerste Manufacture in de Vallée du Joux. La Grande Maison biedt ruimte aan meer dan 180 vaardigheden waarmee de grootste meesterstukken worden gecreëerd. Ruim 1200 horlogemakers, ingenieurs en ambachtslieden werken er tegenwoordig met een schat aan kennis, ervaring en een constante zoektocht naar technische perfectie, om zo elk horloge tot een waar kunstwerk te perfectioneren. Traditiegetrouw introduceert de Manufacture elk jaar een buitengewoon Grande Complication model: Atmos Mystérieuse (2003), Gyrotourbillon 1 (2004), Reverso Grande Complication à Triptyque (2006), Master Compressor Extreme Lab 1 (2007), Reverso Gyrotourbillon 2 (2008), Duomètre à Grande Sonnerie (2009), Master Grande Tradition Grande Complication (2010), Reverso Répétition Minutes à Rideau (2011), Duomètre Sphérotourbillon (2012), Master Grand Tradition Gyrotourbillon 3 Jubilee (2013) en Master Ultra Thin Minute Repeater Flying Tourbillon (2014).

jeager lecoultre logo
(Bron: Gassan Diamonds )

0 reacties op “Jaeger-LeCoultre opent haar eerste boutique in Amsterdam

Plaats een reactie


*