headershadow

Latest Blogposts

Edelstenen en hun spirituele betekenis

Edelstenen-en-hun-betekenis

Vaak worden er aan edelstenen bepaalde helende krachten toegekend. Er wordt vaak ook gezegd dat niet alleen de kleur van de edelsteen de doorslag moet geven bij het kiezen van een steen, maar op basis van persoonlijk wensen of klachten. Deze keuze van een edelsteen kan op verschillende manieren tot stand komen. Op basis van kleur en bijbehorend chakra, omschrijving van klacht of werking of bijvoorbeeld op basis van sterrenbeeld of geboortemaand. Maar belangrijker is eigenlijk nog om af te gaan op eigen intuïtie of gevoel. Welke edelsteen "voelt" goed?

Hieronder worden de meest bekenden edelstenen en hun helende werking en effecten beschreven.

Diamant:
Diamanten kunnen versterken van uw energie. Het woord diamant betekent onoverwinnelijk en de diamant kan helpen het licht in je leven te laten.

Amethyst:
De Amethist kan ervoor zorgen dat u zich rustig en gereinigd wordt. Het beschermt en zorgt voor geestelijke kracht.

CitrienCitrien:
De Citrien kan activiteit en actie aanwakkeren. Het herstel van een positieve en ontspannen geest plus lagere nervositeit en stress.

Onyx:
De Onyx geeft controle over gevoelens en gedachten, begrip en erkenning. De naam Onyx is van het Griekse woord voor nagel, en Onyx heeft een gunstige invloed op haar, huid en nagels, en het stimuleert het gehoor en de concentratie.

Saffier:
De saffier staat voor de zuiverheid van je ziel. Volgens bijgeloof kan een saffier je beschermen tegen slangen en oogziekten, koorts, hysterie en gif aanvallen genezen.

Robijnen:
De Robijnen geeft energie en vitaliteit en vermindert stress.

Topaas:
De Topaz

asversterkt de weerbaarheid tegen externe effecten van buitenstaanders.

Peridot:
De Peridot zal u helpen duidelijker te zien op meerdere manieren. Het heeft een fysieke invloed op je ogen, maar werkt ook op je hart en helpt je geestelijk om duidelijk te zien. Het helpt je dingen op een positieve manier te zien.

ROOKKWARTS_getrommeldRookkwarts:
De rookkwarts symboliseert zuivering. Het reinigt ons voor alle verontreinigingen die fysiek als mentaal. De rookkwarts is daardoor geschikt om ons te reinigen van negatieve gedachten en gevoelens, angst, depressie? Ja, elke vorm van een opgesloten gevoel.

Rozenkwarts: 
Is bij uitstek de steen van het hart en de liefde. De steen werkt sterk in op het hart chakra en opent het hart om liefde te ontvangen en om liefde te geven. De steen trekt harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties aan en bevordert ook eigenliefde en zelfacceptatie.

Smaragd:
Activeert het hart chakra en stimuleert liefde, inspiratie, openheid, oprechtheid, positiviteit, genieten van het leven en gevoel van eenheid en heeft hierdoor een positieve werking op relaties, vriendschappen en de samenwerking in groepen.

Bergkristal:
Is een steen met enorme geneeskracht en bij uitstek geschikt voor healings en energetisch werk. De steen reguleert energie, absorbeert energie, geeft energie en slaat energie op naar gelang wat er nodig is in een bepaalde situatie.

Lapis lazuli:
Is een hele spirituele steen. Het bevordert spirituele kracht, spirituele vaardigheden, astraal reizen, verlichting, wijsheid en geeft innerlijke rust en vrede. De steen maakt eerlijk, oprecht en helpt innerlijke waarheid vinden en deze accepteren. Het helpt je jezelf zijn en je eigen weg bewandelen.

edelstenen

(Bron: Edelsten en Mineralen )

0 reacties op “Edelstenen en hun spirituele betekenis

Plaats een reactie


*