headershadow

Diamanten en edelstenen

Informatie over diamanten en briljanten sieraden, stenen verwerkt in ringen, kettingen, hangers, oorbellen of horloges.

Speciale en Zeldzame Diamanten uit Australië

Majestic Pink Diamond

ZE SCHITTEREN EN GLIMMEN....DIAMANTEN !!! Een diamant is een diamant zou je zeggen, transparant en glinsterend. Maar niets is minder waar. Diamanten zijn er in allerlei verschillende kleuren en hebben zelfs verschillende eigenschappen.  Deze speciale en zeldzamen diamanten komen uit een diamantmijn in Australië. In de Argyle Diamantmijn  worden één van de duurste en zeldzaamste diamanten ter wereld gewonnen. Lees verder »

Edelstenen en hun spirituele betekenis

Edelstenen-en-hun-betekenis

Vaak worden er aan edelstenen bepaalde helende krachten toegekend. Er wordt vaak ook gezegd dat niet alleen de kleur van de edelsteen de doorslag moet geven bij het kiezen van een steen, maar op basis van persoonlijk wensen of klachten. Deze keuze van een edelsteen kan op verschillende manieren tot stand komen. Op basis van kleur en bijbehorend chakra, omschrijving van klacht of werking of bijvoorbeeld op basis van sterrenbeeld of geboortemaand. Maar belangrijker is eigenlijk nog om af te gaan op eigen intuïtie of gevoel. Welke edelsteen "voelt" goed? Lees verder »

Gassan Diamonds de Volgende Stap tot Perfectie

Schermafbeelding 2013-01-08 om 16.47.57

Gassan, van oudsher een familiebedrijf, is gevestigd in de oude stoom diamantstlijperij in het historische centrum van Amsterdam. Staat bekend als het meest toonaangevende bedrijf op het gebied van Haute Horlogerie en Haute Joaillerie. Naast de velen toeristen die de historische diamantslijperij elke jaar ontvangt en vele vestigingen presenteert Gassan met trots de volgende stap tot perfectie, een nieuwe adembenemende slijpvorm: de Gassan 121. Met maar liefst 121 facetten is deze slijpvorm uniek in haar soort... Lees verder »

Pagina 1 van 212