headershadow

Latest Blogposts

De Goud- en Zilversmid, passie voor edelmetalen.

trouwringen

De goud- en zilversmid ontwerpt en vervaardigd unieke en persoonlijke sieraden en gebruiksvoorwerpen van verschillende edelmetalen.  Deze edelsmeden doen meer dan ontwerpen alleen. Ze repareren sieraden met een emotionele waarde of gebruiksvoorwerpen zoals klokken en kandelaars die geërfd zijn van overleden familieleden of ze maken van oude sieraden weer een draagbaar en trendy sieraad. Dit alles om hun liefde voor edelmetalen over te brengen en te delen met de consument. De goud- en zilversmid heeft passie voor edelmetalen.  

Vaak worden deze twee in één adem genoemd, maar er is zeker een verschil tussen een goud- of zilversmid. En dit heeft in tegenstelling tot wat de naam doet denken, niets met het gebruikte materiaal te maken. Een goudsmid is een vakman die een specialist is in het ontwerpen en vervaardigen van persoonlijke sieraden. Een zilversmid daarentegen werkt voornamelijk met gebruiksvoorwerpen. Hierbij kan je denken aan kandelaars, bestek en schalen. Dus het kan zomaar zijn dat een goudsmid enkel met zilver werkt en een zilversmid alleen met goud.

goudsmid-aan-het-werkHet prachtige van dit eeuwenoude vak is dat al eeuwenlang ongeveer dezelfde technieken gebruikt worden. En omdat dit alles met de hand wordt gedaan, kan de edelsmid zijn ziel en passie overbrengen in het sieraad of voorwerp wat hij vervaardigt of repareert. De meest gebruikte basistechnieken zijn onder andere, zagen/knippen, boren, solderen, vijlen en buigen. Daarnaast worden de sieraden en voorwerpen na vervaardiging of reparatie altijd schoongemaakt en gepolijst of gematteerd.

De materialen die worden gebruikt zijn door de eeuwen wel enigszins veranderd. Waar een millennium geleden gebruik werd gemaakt van goud, zilver, platina, koper en brons wordt tegenwoordig gebruikt gemaakt van 'nieuwe' edelmetalen zoals, titanium, roestvrij staal en palladium.

Het mooiste voor een edelsmid is de combinatie van techniek en creativiteit samen te brengen in een sieraad of voorwerp waarmee de klant tevreden en met een goed gevoel de winkel uitloopt.

(bron: Werken vanuit passie )

0 reacties op “De Goud- en Zilversmid, passie voor edelmetalen.

Plaats een reactie


*