headershadow

Latest Blogposts

Chopard een traditie van uitmuntendheid

Chopard-papagaaien-collier

Het begon allemaal in 1860 in het kleine dorpje Sonvilier. Hier vestigde Louis-Ulysse Chopard, een getalenteerde jonge ambachtsman, zijn atelier. Op grond van hun precisie en betrouwbaarheid, hadden zijn horloges al snel een stevige reputatie opgebouwd onder de liefhebber en vond het merk als snel geïnteresseerde kopers in Oost-Europa, Rusland en Scandinavië. Zo begon voor Chopard een traditie van uitmuntendheid.

Geschiedenis
In 1921, opende Paul Louis Chopard, zoon van de oprichter, een vestiging in La Chaux-de-Fonds en vervolgens verplaatste het hoofdkantoor hier naar toe. In 1937 verhuisde hij het bedrijf naar Genève, de hoofdstad van Haute Horlogerie, van het horloge maken, waardoor het bedrijf dichter bij haar kosmopolitische clientèle kwam te staan. In 1943, nam Paul Andre Chopard, de kleinzoon van Louis-Ulysse, het roer over.

Chopard_LUC_LunarOne_front_LG

Onder de impuls van de Scheufele familie, onderging Chopard een spectaculaire ontwikkeling. Bekend om zijn creativiteit, zijn state-of-art technologie en de voortreffelijkheid van zijn ambachtslieden, werd het een van de toonaangevende namen in te high-end horloge en sieraden industrie.Volledig onafhankelijk, streeft Chopard een aloude familietraditie na.


Vandaag de dag
Al meer dan 40 jaar hebben Karl Scheufele en zijn vrouw Karin de internationale expansie van het bedrijf geregisseerd en zijn tot op heden nog steeds actief binnen het bedrijf. Hun twee kinderen zijn de huidige co-eigenaren, Caroline Scheufel is verantwoordelijk voor de dames collectie en de hoge sieraden, terwijl haar broer Karl-Friedrick Scheufele de heren collectie en de uurwerkfabriek in Fleurier beheert, hier wordt de L.U.C. geproduceerd.

De Chopard Company verkoopt sieraden en horloge collecties, waaronder kwarts en mechanische uurwerken, edelstenen bezette en technisch ingewikkelde modellen, klassiek en sportief degenen. Ze laten zich inspireren door exotische dieren en verre oorden en maken de prachtigste stukken met fel gekleurde edelstenen en diamanten. Niets is te gek, hoe extravaganter hoe beter. Ze maken alleen gebruik van de mooiste edelmetalen en de meest oogverblindende edelstenen en diamanten om zo hun prachtige excentrieke ontwerpen te benadrukken en te bekrachtigen.

 

Monkeys-Necklace animal world chopard

 

Meer weten over dit prachtige sieradenhuis? Kijk dan eens op Chopard.com.

 

 

 

 

0 reacties op “Chopard een traditie van uitmuntendheid

Plaats een reactie


*